OKUL ÖNCESİ YAZ OKULU

2023-2024 eğitim öğretim yılında ilkokul 1.sınıfa başlayacak olan çocuklardan okul öncesi eğitim alamamış çocuklara okulumuzda yaz okulu açılacaktır.

2023 Eğitim Vizyonunda okul öncesi 5 yaşın zorunlu eğitim kapsamına alınacağı ifade edilmiştir.

2019 yıllık Cumhurbaşkanlığı programında ise " önümüzdeki dönemde erken çocukluk eğitiminin 5 yaş için zorunlu olması sağlanacak" hedefine yer verilmiştir.

26/07/2014 tarihli ve 290742 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği 82. maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Okul öncesi eğitim çağ nüfusu az olduğu için şube açılamayan yerleşim yerleri ile çağ nüfusunun yoğun, fiziki şartların yetersiz olduğu yerleşim yerlerindeki çocukların okul öncesi eğitime erişimini sağlamak için; gezici öğretmen sınıfı, gezici sınıf, taşıma merkezi ana sınıfı, yaz eğitimi ve benzeri esnek saat ve zamanlı eğitime erişim modelleri uygulanabilir, gezici öğretmen görevlendirilebilir. Yaz aylarında yapılan eğitime bir sonraki eğitim öğretim yılında ilkokula başlayacak çocuklar öncelikli olmak üzere okul öncesi eğitimden yararlanamamış çocuklar kaydedilir." ifadesi gereği ihtiyaç olması halinde okul öncesi eğitim kurumlarında yaz aylarında da eğitim yapılmaktadır.

2023-2024 eğitim öğretim yılında ilkokul 1.sınıfa başlayacak olan çocuklardan okul öncesi eğitim alamamış çocuklara yaz okulu açılmasını sağlanacaktır.